„Двор от рози и бодли“-Сара Дж. Маас

Моят Instagram профил може да намерите тук.

 

Издателство : Егмонт България

Цена : 16.90 лв.

 

Тя отнема живот. И сега трябва да го заплати със

сърцето си.

 

Когато деветнадесетгодишната Фейра убива вълк в гората, се появява звяр, който изисква възмездие. Тя е отвлечена в магическа земя, за която е чувала единствено от легендите. Фейра открива, че нейният похитител не е животно, а Тамлин – един от безсмъртните и смъртоносни елфи, някога управлявали света.

Докато обитава имението му, чувствата й към Тамлин се трансформират от ледена враждебност в изгаряща страст, която изпепелява всички лъжи и предупреждения, които е чувала за прекрасният и опасен свят на елфите. Но над тези земи се надига древна и зловеща сянка и Фейра трябва да намери начин да я спре… или Тамлин и народът му са обречени завинаги.

 

С една дума- ЗАШЕМЕТЯВАЩА! Сара Дж. Маас е автор,който определено знае как да пише книги! В „Двор от рози и бодли“ тя е създала свят,който напълно те поглъща и те кара да четеш без да спреш. Персонажите в книгата са изградени толкова добре,сякаш можеш да ги докоснеш,а описанията на обстановката са толкова добри,че те пренасят на мястото на събитието и всичко се случва пред очите ти.

В книгата се разказва за Фейра- изключително силно и борбено момиче,чиято трудна задача е да се грижи за семейството си,а именно за двете си сестри и нейният баща,който е сакат. Въпреки че е най-малката,тя се справя с нелеката си задача и не се оплаква.  Един ден тя отива в гората на лов и убива вълк,който всъщност не е точно вълк,а елф. Заради тази нейна постъпка при нея идва елф-Тамлин,който я поставя пред трудно решение-дали иска да бъде убита веднага,или иска да бъде отведена заедно с него в двора на Пролетта.. Тя отива да живее с него и се озовава на място,където всъщност се държат с нея добре. Там тя среща и приятеля на Тамлин- Люсиен, който е изключително забавен,и в последствие става приятел и на Фейра.

Около елфите от двора на Пролетта има мистерия- маски,които те не могат да махнат от лицата си… и Фейра е твърдо решена да разбере как се е случило това.

Злодеят в книгата е изграден изключително добре и има цел,и то доста хубава цел.

Сара Дж. Маас е пресъздала историята за Красавицата и Звяра по друг,интересен и изключително опияняващ начин. Заложила е на действията и всичко се случва изключително бързо и неочаквано.

Книгата определено си заслужава да бъде прочетена! Ако не сте я прочели-направете го,защото втората част,а именно „Двор от мъгла и ярост„, идва съвсем скоро!

Advertisements

One thought on “„Двор от рози и бодли“-Сара Дж. Маас

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s