Моят Instagram профил може да намерите тук.

 

Издателство: Егмонт България

Цена: 19,90 лв.

b22dcbc2-7dca-40cb-865a-db05be655bc4Сутринта Кейди си мисли, че да скъса с Езра е било най-тежкото нещо в живота й. Следобеда планетата й е унищожена…

Годината е 2575  и две конкурентни мегакорпорации воюват за планета, която не представлява нищо повече от заледено петънце на края на Вселената. Жалко че на никого не му хрумва да предупреди хората, които живеят на нея. Кейди и Езра едва си говорят, но са принудени заедно да си проправят с бой път към совалките за евакуация.

Разказана под формата на хакнати файлове – имейли, схеми, военни досиета, медицински доклади, интервюта и още – ИЛУМИНЕ е първа част от фантастична трилогия за преобърнатите съдби, за човешкия кураж и за цената на истината. Експлозивна смес от емоция, действие и моменти, които ще ви накарат да затаите дъх.

 

С ръка на сърцето мога да кажа,че това беше една от най-интересните и най-добре направените книги,които съм чел някога..наистина. В книгата се срещаме с нашите главни герои- Кейди и Езра,които живеят на планетата Керенза IV . Те приключват връзката си,но това не е най-лошото нещо,което става в този ден…планетата,която те обитават, е нападната от „БайТек Индъстрис“ и..ами,унищожена. Гражданите (оцелелите,разбира се) биват евакуирани и се озовават на три различни космически кораба,а именно „Александър“, „Коперник“ и „Хипатия“ ,и тяхната единствена цел е да стигнат до „Хиймдал“,където те ще бъдат спасени от нападателите.

3349e04c-865d-4a15-988e-cd03da5a3f4a

Кейди и Езра биват разделени и всеки от тях се озовава на различен кораб- Кейди е на „Хипатия“,а Езра на „Александър“. Самата книга започва с разпита на двамата и тяхната гледна точка за случилото се. Идва реда и на КАЗИМ– това е изкуственият интелект,който управлява „Александър“. Е, в един момент КАЗИМ вече има свое мнение и просто прави това,което иска… а от неговите решения страдат много,много хора. Появява се вирус- Фобос,който кара заразените буквално да откачат и да избиват всеки,който им се изпречи. За Кейди най-важното нещо е да се добере до Езра и да го спаси… заради това тя рискува много и намира начини да се сдобие със секретни файлове,които могат да й помогнат в това да спаси хората,които са оцелели,както и своя любим.. 

a5fb47a4-743c-4a8c-a9b8-aaadd018e63e

Сега спирам да разказвам,защото от тук нататък започва истинският екшън,затова просто прочетете книгата! Нещата се случват изключително бързо и е почти невъзможно да спреш да четеш. „ИЛУМИНЕ“ е нещо уникално,различно и невиждано досега… „ИЛУМИНЕ е събитие. Това е една от любимите ми книги за тази година и с нетърпение очаквам втората книга! Благодаря на издателството,че издадоха тази книга и направиха нас,читателите толкова щастливи! А сега тичайте към книжарницата 🙂

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s