Двор от мъгла и ярост – Сара Дж. Маас

Моят Instagram профил може да намерите тук.

 

*СЪДЪРЖА СПОЙЛЕРИ ОТ КНИГА ПЪРВА*

Издателство: Егмонт България

Цена: 19,90 лв.

За ревюто ми на първата книга натиснете тук.

Доброто. Аз не носех добро в себе си. Не носех нищо, а душата ми, вечната ми душа, беше прокълната…

Фейра оцеля от хватката на Амаранта и се завърна в Двора на пролетта, но трябваше да плати висока цена. Въпреки че вече притежава силите на Върховен елф, сърцето й остава човешко и не може да забрави ужасяващите дела, които е извършила, за да спаси народа на Тамлин.

Не е забравила и за сделката си с Рисанд, Великия господар на страховития Двор на нощта. Но докато се опитва да се пребори с мрачната плетеница от политика, страст и заслепяваща сила, заплашваща да я погълне, по-грандиозно зло се задава и тя може да се окаже ключът към неговото спиране. Само ако можеше да впрегне опустошителните си дарби, да излекува наранената си душа и да реши как иска да изгради както своето бъдеще, така и това на този разделен на две свят…

 

 

Определено тази книга е в пъти по-добра от първата! Тук всичко става бързо и неочаквано, и е доста трудно да се отделиш от книгата-постоянно става нещо ново,различно и напрежението расте с всяка следваща страница. Проследяваме историята на Фейра,след като е станала Върховен елф-разбира се,не е забравила и сделката,която има с Великия господар на Двора на Нощта- Рисанд… но всъщност той не е точно това,за което тя го е смятала. В последствие тя разбира,че не всичко е такова,каквото изглежда.

Развитието на главната героиня в тази книга е уникално- след ударът,който и нанесе преживяното В недрата на планината,тя става една силна и зряла жена,която се справя с проблемите с лекота и може да накълца на парченца съществата,които дръзнат да и се опълчат.

Рисанд е идеалният пример за владетел-когато е нужно е изключително жесток и суров,но същевременно може да бъде добър и чувствителен. В книгата е описана историята му,която далеч не е приятна,дори напротив. Разбираме,че всичко,което е направил и му се е случило е било с  определена причина.

Тя се запознава и с приятелите на Рис- Амрен,Мор, Касиан и Азриел, които стават истинско семейство на Фейра,за което тя винаги е мечтала.

Книгата никак не е малка-цели 716 страници,които обаче ми се сториха като не повече от стотина-буквално прелетях през книгата! Историята е въздействаща,караща те да се смееш,да се притесняваш за героите,да им съчувстваш и дори да плачеш. Нещата,които стават тук определено бяха неочаквани,но няма да кажа нищо,за да прочетете книгата! Определено тази част вдигна летвата доста високо,и ако сте харесали първата книга- какво чакате?! Започвайте да четете- ще останете изключително изненадани и доволни.. а финалът ще ви остави безмълвни за дълго,дъъълго време…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s