Моят Instagram профил може да намерите тук.

 

Издателство: Егмонт България

Цена: 12,90 лв.

Пърси Джаксън е на път да бъде изхвърлен от училище… отново. И това е най-малкият от всичките му проблеми. Напоследък чудовища и древногръцки богове се пръкват навсякъде, вместо да си стоят по страниците на учебника му по литература. А за капак на всичко, изглежда, че е успял да ядоса някои от тях. Истинската мълния на Зевс е открадната и познайте кой е главният заподозрян.

Сега Пърси има десет дена, за да открие и върне задигнатата собственост на повелителя на небето. За да се увенчае с успех подвигът му обаче, момчето ще трябва да направи малко повече от това просто да разбере кой е истинският крадец.

В прекрасната първа книга от поредицата на Рик Риърдън проследяваме историята на Пърси Джаксън – дванадесетгодишно момче, което е абсолютно нормално като всички останали.. може би. Животът му се стича нормално, докато един ден не разбира, че всъщност той е… ами, син на бог. След няколко странни събития в живота си, той попада в лагер, пълен с деца на богове. Интересно е, че неговият приятел от училище Гроувър – момчето (или по-точно сатирът), което Пърси винаги е защитавал в училище, всъщност е пазело Пърси през цялото време, защото е бил наясно с истинската му същност. В лагера Пърси среща и Анабет – дъщерята на Атина, заедно с която двамата приятели трябва да направят нещо важно, а именно да върне мълнията на Зевс, която е била открадната.Но за да извършат това, се налага да преминат през доста други непредвидени опасности.IMG_20160726_235800

Книгата е прекрасна – дълго време отлагах прочитането й, защото смятах, че заради митологията няма да ми допадне… ами, моя грешка! Стилът на писане на автора е лек, постоянно се случват забавни  неща около главните ни герои, което определено ме накара да започна да харесвам гръцката митология, но разбира се и напрегнатите ситуации не липсват.

IMG_20160814_170344

Историята е невероятна- държи те буквално от първата до последната страница, и просто не можеш да спреш да четеш! Постоянно се случват неща, които подбуждат интереса на читателя да продължи да разлиства страниците! А кориците..уникални са. Издателство „Егмонт“ преиздаде книгите с нови, красиви корици, които създават прекрасна картина, когато са една до друга.

957x340-percyjackson

С двете си ръце препоръчвам книгата на всеки, който все още не се е докоснал до историята на Пърси- ще се смеете и ще се притеснявате заедно с героите, абсолютно сигурен съм в това!

 

Advertisements

2 thoughts on “„Похитителят на мълнии“ – Рик Риърдън

  1. Ще се сетиш!!! Пърси е ♥ !!! Аз лично ти препоръчвам всяка една книга на Рик! Обожавам му и Египетската поредица и миксираната, и скандинавската!

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s