Моят Instagram профил може да намерите тук.

 

Издателство: Егмонт България

 

Цена: 12,90 лв.

 

 

*СЪДЪРЖА СПОЙЛЕРИ ОТ КНИГА ПЪРВА*

Последната учебна година на Пърси Джаксън е преминала учудващо спокойно. Нито едно чудовище не си е показало носа в новата гимназия, която посещава. Но когато нищо и никаква игра на народна топка се превръща в меле с грозни човекоядни гиганти, нещата стават… хм, грозни. Изневиделица се появява и Анабет, която носи още лоши новини – вълшебните прегради, които пазят лагера на нечистокръвните са отровени от непознат враг и, освен ако не се намери веднага лек, единст­веното сигурно убежище за децата на боговете е на път да бъде разрушено.

Пърси и приятелите му трябва да предприемат много опасно пътуване през Морето на чудовищата. Но преди това нашият герой ще разбули още една семейна тайна, която ще го накара да се замисли дали да си син на Посейдон е чест, или жестока шега…

 

Във втората книга от поредицата „Боговете на Олимп“ предизвикателствата, пред които Пърси, Анабет и Гроувър се изправят, продължават.След като разбраха истината за Люк, нещата се промениха коренно и пред тях се появиха нови, неочаквани трудности.

В беда този път е попаднал Гроувър – и то в каква само…Но Гроувър не е единственият проблем – дървото на Талия, което пази лагерът е в опасност, и за да се справят с този проблем, приятелите трябва да намерят златното руно, а за тази цел е нужно да преминат през Морето на чудовищата – опасно място, от което не е сигурно дали ще се върнат живи..

В книгата има и нови герои – оказва се, че Пърси има полубрат, който е не точно това, което Пърси очакваше. Тайсън е описан като добър и симпатичен, но също така е и много смел. Той спаси няколко пъти Анабет и Пърси и им помогна много в търсенето на Гроувър и руното.

 

Ако сте прочели първата книга, но не сте сигурни дали да прочетете втората- направете го! Книгата е забавна, но въпреки това и изпълнена с екшън, а лекият и приятен стил на писане на автора прави четенето неусетно! Препоръчвам книгата с двете си ръце на всички фенове на жанра!

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s