Моят Instagram профил може да намерите тук.

 

Издателство : Студио Арт Лайн

Цена : 15,99 лв.

 

Чудовището се появява след полунощ. Както винаги.
Но това не е чудовището, което Конър очаква. Той очаква чудовището от кошмарите си, това, което идва почти всяка вечер, откакто майка му започна лечението си. Чудовището с тъмнината, вятъра и виковете.
Това чудовище е нещо различно, обаче. Нещо древно, нещо диво. И иска възможно най-опасното нещо от Конър. Иска истината.

Патрик Нес създава историята по идея на Шавон Доуд, чиято преждевременна смърт от рак, не й дава възможност сама да я напише.

„Часът на чудовището“ е изключителен роман за загубата и как да продължим след нея.

 

Конър – главният герой в книгата, води труден живот, въпреки крехката си възраст. Изправен е пред много трудности, като това, че майка му е болна от рак. Тя е единственият човек, който е до него, тъй като баща му е заминал за САЩ, за да живее с новата си жена и да създаде ново семейство.. и той не иска да я загуби. Заради коварната болест на майката, идва бабата на Конър, с която той не се разбира никак добре. В училище той бива тормозен и избягван от учениците.

Това обаче не е всичко. Тисовото дърво, което се намира в двора на къщата, и за което майката на Конър му е разказвала толкова много истории..оживява. Първоначално момчето е напълно сигурно, че това са просто лоши сънища, но това далеч не е така. В последствие Конър разбира, че абсолютно всичко е реално.. 

 

img_20160918_144445

Според мен това е шедьовър, който всеки трябва да прочете! Изпълнена с красиви, но мрачни илюстрации, „Часът на чудовището“ напълно поглъща читателя до самия край… скоро се очаква и филмът, така че, ако някой все още не е прочел книгата, бързо трябва да поправи тази грешка!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s