Моят Instagram профил може да намерите тук.

 

Моята Facebook страница може да намерите тук.

 

 

Издателство : Сиела 

 

Цена : 13,90 лв.

 

 

Един живот за една зора.

В далечна земя, управлявана от жестоко момче убиец, всяка зора носи тъга на различно семейство. Халид, осемнайсетгодишният халиф на Хорасан, несъмнено е чудовище. Всяка нощ той взима за съпруга различно момиче, а на сутринта палачът му увива копринено въженце около врата ѝ. Когато най-добрата ѝ приятелка се превръща в жертва на Халид, Шахризад се заклева да отмъсти за смъртта ѝ и доброволно пожелава да стане следващата жена на халифа. Шахризад планира не само да оцелее, но и да сложи край на пороя от смърт, отприщен от бъдещия ѝ съпруг.

Нощ след нощ Шахризад омагьосва Халид чрез историите си, борейки се с настъпването на утрото. Всяко следващо може да ѝ е последно. Но се случва нещо, което тя не е предвидила. Халид е различен от това, което си е представяла – чудовището няма нищо общо с легендите, които се носят за него извън дворцовите стени. А когато открива, че за всичко има причина – причина, различна от всичко, което някой е можел да си представи, Шахризад трябва да се бори, за да спаси не само себе си, но и момчето, което е започнала да обиква. Времето изтича. А зората никога не е добре дошла.

Вдъхновен от класическите приказки от „Хиляда и една нощ“, романът „Гневът и зората“ е богат, съблазнителен разказ, който държи читателя в напрежение до края.

 

Приключих книгата току – що. В главата ми е каша, не знам какво се случва, но знам, че искам да напиша това ревю сега. Не очаквах книгата да ми хареса толкова – признавам си. Всяка една дума в тази книга бе точно на мястото си – описанията, репликите на героите, всичко. Думите, които е използвала авторката те карат да забравиш за реалността и просто да четеш, страница след страница… и така до самия край. Книгата е написана по магически начин – имаш чувството, че гледаш филм и чувстваш това, което чувстват и героите.

Героите са изградени по невероятен начин – с една дума авторката може да те накара да обикнеш или да намразиш някого. А фактът, че в книгата са запазени някой арабски думи прави четенето още по – вълшебно, защото буквално можеш да усетиш атмосферата. В началото беше досадно да гледам всяка непозната дума в речника на последната страница, но след това се свиква и значенията се запомнят.

 

img_20160804_163943

 

Корицата е страхотна, по – добра е дори от оригинала. Финалът на книгата те оставя безмълвен, гледащ в една точка, без да знаеш какво се случва.Искам втората част и се надявам издателството да преведат продължението скоро.

 

Ако все още не сте прочели книгата, направете го! Потопете се в един невероятен и интересен свят, който ще ви разкъсва на парченца, а след това, малко по малко ще ви събира, за да ви накара да избухнете от емоции и чувства отново и отново. 

 

Надявам се ревюто да ви е харесало!

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s