Моят Instagram профил може да намерите тук.

 

Моята Facebook страница може да намерите тук.

 

 

Издателство: Емас

 

Цена: 14,90 лв.

 

 

Резултат с изображение за ангелско нашествие

 

Изминали са шест седмици, откакто ангелите на Апокалипсиса са слезли на земята, за да опустошат съвременната цивилизация. Банди от освирепели хора населяват деня, а нощта е превзета от страхове и суеверия. В една от тези нощи ангели отвличат невинно малко момиче, а сестра й – 17-годишната Пенрин – е готова на всичко, за да си я върне.

Дори да се съюзи с един от тях.

Рафи е войн, но, след като е нападнат от своите, се оказва на улицата, тежко ранен и с отрязани крила. От незапомнени времена се е сражавал и е печелел битките си сам, а сега от тази безпомощна ситуация се налага да го спасява една изпосталяла от глад тийнейджърка.

Пенрин и Рафи тръгват през изпепеления, обезлюден пейзаж на Северна Калифорния и няма на кого да разчитат за оцеляването си, освен един на друг. В далечината се очертават димящите останки на Сан Франциско, където войнстващите ангели са създали своето укрепление. Там Пенрин ще рискува всичко, за да спаси сестричката си, а Рафи ще се остави на милостта на враговете си, само и само да бъде отново цял…

 

Честно казано не знам от къде да започна, наистина. Тази книга определено е една от най – големите изненади за тази година поне за мен – знаех, че е добра, но не очаквах да е тооолкова добра!

Действието се развива в свят, в който ангелите са нападнали земята и изтребват човешката раса. Всеки прави всичко възможно да оцелее и е сам за себе си. Не и Пенрин. Пенрин – нашата главна героиня – е заедно със своята майка и сестра. Малката й сестричка Пейдж не може да ходи, затова се налага да се придвижва с инвалидна количка. Майка й живее в свой собствен свят, общува със създания, които другите не виждат или просто казано : откачила е. В един момент обаче, те се натъкват на ужасна гледка – група ангели измъчват друг и отрязват крилете му. За съжаление обаче те трите не остават незабелязани – майката на Пенрин изчезва, след като усеща опасността,  а Пейдж е отвлечена от групата ангели. Ангелът с откъснатите криле става единствената надежда на Пенрин да открие сестричката си, затова тя трябва да го задържи жив, за да я заведе при Пейдж.

 

img_20160903_150618

 

Стилът на авторката ми допадна много – кратки изречения, без излишни описания – всичко беше перфектно! Хареса ми също, че случките са описани по много реален начин, който те кара да се чувстваш част от цялата ситуация и да преживяваш всичко с героите. На моменти изпитвах истински страх и притеснение какво ще се случи.

Книгата е една от любимите ми за тази година и нямам търпение да се докопам до втората книга, която ще бъде дори по – добра, сигурен съм! Ако все още не сте прочели книгата – направете го! Ще останете изненадани колко невероятна всъщност е книгата!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s