Моят Instagram профил може да намерите тук.

 

Моята Facebook страница може да намерите тук.

 

 

Здравейте! Ако сте истински любител на книгите, със сигурност сте попадали в лапите на книжния „махмурлук“, или, както го наричат повечето хора – reading slump-a. Това е най – големият кошмар за всеки читател – не можеш да четеш, колкото и да искаш. Най – често попадаме в това състояние след прочита на уникална книга, в чиито свят искаме да останем завинаги.. и ни е направила на пух и прах ( „Двор от мъгла и ярост“!) .. Днес реших да споделя с вас как аз успявам да изляза от книжния „махмурлук“. А вие как се справяте с него? Напишете ми в коментарите!

 

1. Прочетете нещо леко и неангажиращо, или просто някоя ваша любима книга.

 

При мен това винаги действа. Имам си две книги, които са „оръжията“ ми срещу reading slump-a – „Хари Потър и философският камък“ и „Пипи Дългото Чорапче“! Не е имало случай, в който тези две прекрасни книжки да не са успели да ме изкарат от това ужасно състояние.

 

 

2. Отидете в книжарница/ библиотека

 

Когато попаднете на място с толкова много книги, просто няма как да не искате да четете! Ще разгледате, ще прочетете няколко(стотин) резюмета, ще се влюбите в едно от тях, ще грабнете книгата и дим да ви няма вкъщи!

 

 

3. Пренаредете библиотеката си

 

Това също е нещо, което винаги ми помага – когато отделя време за книгите си и ги подреждам, мотивацията за четене ме удря и започвам да чета. При това положение обаче също има проблем – коя да започна?!

 

 

4. Гледайте филм/ сериал

 

Гледайте филм по любима книга – ще започнете да се ядосвате, че не така се случва в книгата и че всичко е объркано… тогава ще е предизвикателство да не хванете книгата, за да се отърсите от екранизацията.

А ако искате да преживеете книгата ( което ще отнеме доста време ), просто си пуснете някой сериал, изгледайте всички сезони и се върнете към четенето! Помага, казвам го от личен опит!  😀

 

 

5. Дайте си почивка

 

Ако нищо не действа, просто си дайте почивка. Ако се опитвате да четете насила, единственото, което ще спечелите е, че ще изгубите интереса към четенето дори повече. Слушайте музика, или коментирайте любимите си книги с вашите книжни приятели.

 

 

Надявам се да съм успял да ви помогна! 

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s