Моят Instagram профил може да намерите тук.

 

Моята Facebook страница може да намерите тук.

 

 

Издателство : Егмонт България 

Цена : 13,90 лв.

 

Няма безпогрешни планове…

В сковаващата арктическа зима, седемнадесетгодишната Лумики Андерсон влиза в тъмната стаичка на училищната си фотолаборатория и намира купчина мокри, кървавочервени банкноти. Хиляди евра, оставени да изсъхнат – оцапани с нечия кръв.

Младото момиче живее само в апартамент, далеч от родителите си и миналото, останало зад гърба й . Посещава престижно училище и е фокусирана върху обучението си. Не обръща внимание на клюките и кликите, не ходи на шикозните партита, организирани от красивите и популярни момичета и момчета. Но намирането на кървавите пари променя всичко. И докато тя губи контрол над внимателно изградения си живот, е на път да открие, че не само е била сляпа за всичко, което я заобикаля, но и времето неумолимо изтича. Дали когато види червената кръв върху белия сняг, няма да е вече прекалено късно да спаси приятелите и самата себе си?

 

img_0173

 

Тази книга ми дойде като глътка чист въздух сред всичките фентъзи и YA романи, които прочетох. Рядко чета такива книги, но определено тази ме остави доволен.

Главната ни героиня Лумики ( или преведено Снежанка ) е обикновено момиче от Финландия, учещо в нормално училище и имаща типичните тийнейджърски проблеми… докато в един момент не попада на неподходящото място, в неподходящото време. Един ден, по случайност, тя попада в малка стаичка в училище, в която има кървави пари. Естествено, това я шокира. Тя започва да се чуди какво да прави и как да постъпи, но не след дълго нещата сами започват да се нареждат и тя се оказва в центъра на нещо, за което дори не е искала да знае.

 

Резултат с изображение за as red as blood

 

Историята се развива във Финландия – от страниците на книгата лъха студенината на скандинавската държава и ти се приисква да отидеш до  топлата камината с чаша горещ шоколад. Интересното тук е, че не присъства само гледната точка на Лумики, а и на други интересни персонажи, които са навързани в цялата история.

Лумики е страхотно младо момиче, което почувствах много близко, може би и поради факта, че сме на еднаква възраст. Тя е умна, смела, умее да разсъждава логически, и определено, без нея, нищо нямаше да бъде разгадано. Тя има интересен характер, който през цялата книга, колкото и малка да бе тя, се развиваше.

 

Резултат с изображение за as red as blood

 

Препоръчвам книгата на всички, които обичат мистерията, както и на тези като мен, които искат да разнообразят малко! Обещавам ви, няма да останете разочаровани!

Благодаря на прекрасното издателство „Егмонт“ за предоставената възможност!

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s