Моят Instagram профил може да намерите тук.

Моята Facebook страница може да намерите тук.

 

 

Здравейте, приятели! След като вчера минах 500 последователя в буукстаграм акаунта си ( благодаря ви много! ), реших, че ще е добра идея да споделя с вас всичко свързано с тази общност. Искам също да кажа, че правя този пост с цел да помогна на всички нови български буукстаграмъри, които с всеки ден се множат, за което много се радвам!

 

img_8388

 

Ще започна от самото начало. Какво е bookstagram? Bookstagram е общност в Инстаграм, в която хората споделят снимки на книги.

 

img_0694

 

Първото нещо, което трябва да направите, за да си създадете bookstagram акаунт, е да си измислите име. Името трябва да бъде нещо кратко, лесно запомнящо се ( не като моето 😀 ), което хората да запомнят бързо. След това си сложете хубава, интересна профилна снимка, и напишете нещо кратко за себе си в описанието.

 

img_20161124_111914

 

Вече имате своя профил! Сега идва редът на първият пост : помня колко трудно ми беше да измисля какво точно искам да снимам. След като направите първия пост обаче, идеите за нови снимки ще започнат да идват сами!

 

b22dcbc2-7dca-40cb-865a-db05be655bc4

Това е първият ми пост в Инстаграм!

 

След като направите първата си страхотна снимка, е хубаво да сложите някакво описание под снимката – може да бъде цитат, или пък може да споделите настроението си – напишете каквото желаете! Може да добавите и хаштагове – така снимката ви ще бъде видяна от повече хора. Аз започнах да използвам хаштагове от съвсем скоро, и определено мога да кажа, че има резултат! Хаштаговете може да видите под последната ми снимка! 🙂

 

 

Вече сте част от bookstagram обществото! 

 

img_20161030_141331

 

Сега идва ред на друго много важно нещо – как да снимам?  Единственото нещо, което мога да кажа тук, е, да снимате на естествена светлина – когато снимката е правена на лампа или със светкавица си личи, и това определено съсипва снимката. Снимайте през деня – така кадърът ще е много по – добър!

 

img_20161030_141846

 

 

Друго много важно нещо е времето на качване. Не е добре да качите десет снимки на един ден, а след това да не публикувате нищо със седмици – така последователите ви ще ви отследват. Аз снимам винаги, когато имам време, и правя по няколко снимки, а след това ги качвам през 2 – 3 дни – така имам снимки за дълго време, и не се налага всеки ден да се чудя кога ще снимам, тъй като досега бях втора смяна, и се прибирах късно вечер, когато вече навън се е стъмнило. Затова снимам през уикендите, когато съм си вкъщи, и имам свободно време в изобилие.

 

img_20160823_173642

 

Едно от най – важните неща за мен : създайте си стил на снимане. Направете снимките си разпознаваеми. С това нямам предвид да снимате едно и също нещо. Нещата, с което аз правя снимките си разпознаваеми ( надявам се ), са белият чаршаф, лампичките и свещите.

 

img_20160903_150618

 

Как да популяризирате профила си? Харесвайте и коментирайте снимки, следвайте различни акаунти ( и не ги отследвайте след това, разбира се – следвайте само такива, които наистина ви харесват ), създавайте нови запознанства. Букстаграм е едно прекрасно място, където се запознах с много интересни хора, създадох нови приятелства. Много се радвам, когато си пиша с хора, които харесват това, което публикувам!

 

IMG_20160814_170344

 

Важна част от снимането са и програмите за обработване. Преди използвах само Инстаграм – с него обработвах всички снимки, но след време реших, че не ми допада, и след пробването на много програми, оставих само две, които ми вършат прекрасна работа – Snapseed и VSCO. Програмите са страхотни, лесни са за използване, и правят снимките много красиви!

 

8943892e-f23d-45e0-b513-951e140fa8a5

 

Любимите ми букстаграм акаунти са тези на Айше, Симона, Мария, Алекс, Лияна, Елена, както и мнооого други!

 

cropped-ch2.jpg

 

Мисля, че това е всичко! Силно се надявам да съм ви помогнал, въпреки че аз също все още нямам кой знае какви умения. Абсолютно винаги може да ми пишете за каквото и да е, много ще се радвам да комуникирам с вас!

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Bookstagram – прекрасното книжно общество

  1. Искам да ти благодаря, твоят профил също е в любимите ми. 😊 И също така, постът е прекрасен и съм сигурна, че ще окуражи много хора да навлязат в това общество. 😊😊

    Liked by 1 person

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s