Моят Instagram профил може да намерите тук.

Моята Facebook страница може да намерите тук.

719E6D9F-908E-4940-B42C-4EF231F4136C.jpg

Издателство : Емас 

Цена : 18 лв.

18222641_10154314104262035_236527674076108836_n.png

„Четирите цвята на магията“ е първата част от нашумялата трилогия на В. Е. Шуаб за Кел – магьосникът, пътуващ през световете, и за Делайла Бард – крадлата с душа на пират.

Магията, жива и непокорна, има четири цвята: В процъфтяващия Червен Лондон тя е в равновесие с живота. В гладуващия Бял Лондон е подчинена, бореща се и враждебна. Обикновеният Сив Лондон отдавна я е забравил. А в ​изгубения Черен Лондон магията е унищожила живота изобщо.

Кел е един от последните антари, магьосници с рядката и желана способност да пътешестват из паралелните светове. Кел води двойствен живот – служи като посланик на кралете, но и пренася контрабандно предмети през порталите. Докато един ден не получава странен черен камък като заплащане за незаконните си услуги. Когато осъзнава, че у него е попаднал опасен магически артефакт, вече е твърде късно.

Кел трябва да спаси световете от заплахата, която сам е донесъл, а съдбата го сблъсква с Делайла Бард – духовита джебчийка от Сивия Лондон, копнееща за приключения и за свой собствен пиратски кораб. Пред тях обаче се е изправил враг без ясни очертания, магия, черна и гъста като смола…

E149B91D-527C-44A9-9E7D-E561AB75124C

Здравейте! Днес ще ви представя „Четирите цвята на магията“ от В. Е. Шуаб! Изключително много харесах книгата, прочетох я за по – малко от два дни и нямам никакво търпение да разбера как продължава историята!

В книгата проследяваме Кел – един от последните антари, което ще рече, че има способността да пътува между сивия, червения, белия и черния Лондон. Всеки един от тях  много различен от останалите. С помощта на своята дарба, Кел пренася съобщения между различните градове. Това, което прави историята интересна обаче, е, че Кел внася и изнася тайно предмети, което в един момент води до нещо неподозирано – той взима нещо,  заради което подлага живота си на опасност, а именно черния камък, който крие в себе си неподозирана за Кел сила.

tumblr_omq79c6vGt1uzfduco1_1280.jpgИзточник

От другата страна имаме Далайла Бард – джебчийка, пират, която още при първата си среща с Кел взима камъка, без той да разбере, като по този начин се забърква в нещо, което със сигурност не е искала да се случи. Двамата заедно се впускат в приключение, за да върнат камъка на мястото му, преминавайки през четирите Лондона, където ги очакват много опасности и хора, които им желаят зло и искат да се отърват от тях.

tumblr_ojl227iPVX1r5u4jxo1_1280Източник

Начинът, по който В. Е. Шуаб е написала историята е невероятен – всяко описание на героите, на различните Лондони и на обстановката – всичко това създава филм в главата, от който е трудно да излезеш! В началото е трудно да се навлезе в историята, защото светът е сложен, но всичко това отминава мнооого бързо и след това книгата няма пускане!  Отдавна знам за книгите на В. Е. Шуаб и много се зарадвах, когато разбрах, че ще видим нещо от нея на български език! Това, което получих, напълно оправда очакванията ми и вече ми е ясно защо тази жена създаде такъв фурор с тази книга! 

Дадох на книгата пет звезди и нямам търпение за втората част – надявам се, че „Емас“ скоро ще ни зарадват с нея! 

18222641_10154314104262035_236527674076108836_n

Благодаря на издателство „Емас“ за предоставената възможност да споделя мнението си с вас за книгата! 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s