Моят Instagram профил може да намерите тук.

Моята Facebook страница може да намерите тук.

 

Karaval.jpg

 

Издателство : Бард

Цена : 23,99 лв.

Откъс от книгата може да прочетете тук.

 

Processed with VSCO with g3 preset

 

ДОБРЕ ДОШЛИ НА КАРАВАЛА, КЪДЕТО НИЩО НЕ Е ТАКОВА, КАКВОТО ИЗГЛЕЖДА

 

Скарлет и Тела никога не са напускали своя мъничък остров и отдавна копнеят за чудесата на Каравала, ежегодното едноседмично представление, където на публиката е позволено да участва в шоуто наравно с артистите.

Каравалът е магия. Мистерия. Приключение.

Когато дълго чаканите покани най-после пристигат, изглежда, че мечтите на двете сестри най- сетне са се сбъднали. Ала едва стъпили на брега на вълшебния остров, Тела изчезва, отвлечена от Легендата, мистериозния собственик на Каравала.

Скарлет е чувала, че всичко, което се случва на Каравала, е постановка, ала въпреки това бързо попада в опасните мрежи на любов, магия и разочарования.

Така или иначе, трябва непременно да открие сестра си, преди играта да стигне до своя край и Тела да изчезне завинаги…

Каквото и да сте чували за Каравала, действителността надхвърля чутото. Каравалът е повече от игра или представление. Ако на света съществува магия, най-вероятно е да я намерите именно там. 

 

Processed with VSCO with g3 preset

 

Привет! Днес ще ви представя „Каравал“ от Стефани Гарбър – една прекрасна книга, която ме държа до 2 часа сутринта! 

 

В книгата авторката ни запознава с Каравала – игра, която се провежда на самотен остров, на която могат да присъстват само хора с покана от Легендата – човекът, притежаващ цялата игра, но когото много малко хора са виждали.  Всеки от поканените може да реши дали иска да участва в играта, или предпочита просто да наблюдава отстрани.  Скарлет Драгна – нашата  главна героиня – пише писма на Легендата буквално всяка година, в които иска да бъде поканена на Каравала заедно със своята сестра, но за съжаление остава без отговор. Две седмици преди своята сватба обаче Скарлет получава покана именно от Легендата, в която пише, че иска тя да присъства заедно със своя годеник. Скарлет все още не е виждала мъжа, за когото трябва да се омъжи, и вместо с него, на острова отива с Джулиан, когото първо среща в малко неудобна ситуация – той е заедно с Тела – сестрата на Скарлет. Когато пристигат на острова, Скарлет разбира, че Тела също е някъде там, но е отвлечена от Легендата и трябва да спечели играта, за да я види отново.

 

Processed with VSCO with g3 preset

 

Искрено поздравявам издателство „Бард“ за изключителното издание, което са направили! Книгата е много красива, хартията е качествена и определено мога да кажа, че на „Каравал“ е обърнато невероятно много внимание и е вложено старание, което ние, читателите, истински оценяваме!

 

Processed with VSCO with g3 preset

 

Стефани Гарбър е създала една истинска палитра от различни и интересни персонажи, които няма как да не се харесат!

Първо започвам със Скарлет – Скарлет е младо, красиво момиче, което обаче е доста несигурно, не умее да се доверява на хората, защото баща  ѝ е причинявал болка и страдание на нея и сестра  ѝ за дори малки, незначителни неща. Въпреки това обаче, по време на книгата тя става по – сигурна в себе си, започва да осъзнава какво иска и как точно да го постигне и прави всичко по силите си, за да върне сестра си обратно.

 

Източник

 

В книгата не успяваме да се запознаем много добре с Тела, понеже почти през цялото време тя е отвлечена от Легендата. Въпреки това обаче мога да кажа, че тя е изключително интересен персонаж – много по – наперена от сестра си, много по – смела и дръзка. Тела не се интересува от бъдещето, вълнува се какво се случва сега и живее за момента, но също като Скарлет е готова на всичко за сестра си.

 

Източник

Джулиан в началото е доста клиширан персонаж, но доста бързо нещата започват да придобиват смисъл и става ясно защо е направил някои неща, които са ни се сторили доста странни и дори нелогични. През цялото време Джулиан е смел, подтиква Скарлет да продължава да играе, помага  ѝ с уликите, които Легендата  ѝ дава в търсенето на Тела.

 

Свързано изображение

 

В първата половина от книгата нещата се случваха мааалко по – бавно за моя вкус, но въпреки това беше много интересно и напрегнато. Втората половина беше много по – динамична, много по – драматична и дори за момент не можех да бъда спокоен дали нещата са наред или отново всичко е лъжа. Стефани Гарбър е обгърнала цялата история в гъста мъгла от интриги, страх, измами и лъжи. Много ми хареса как в сравненията си тя бе включила цветовете, които бяха доста главен мотив в книгата.

 

Никой не е напълно почтен. Дори да не лъжем другите, често лъжем себе си. А думата ,,добър“ означава  различни неща за различните хора.

 

Давам на книгата 4,5 звезди именно заради леко мудното начало, всичко останало обаче беше прекрасно! 

 

 

 

Надявам се това ревю да ви е харесало!

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s