Моят Instagram профил може да намерите тук.

Моята Facebook страница може да намерите тук.

 

Издателство : Егмонт България

Цена : 16, 90 лв.

 

 

Благодаря на издателство „Егмонт“ са предоставената възможност!

 

Един континент на ръба на война и две вещици, които държат съдбата му в своите ръце.

Сафия е способна да различава истината от лъжата. Дарбата й е изключително рядка и мнозина биха убили за нея, затова трябва да пази силите си в тайна. А уменията на Изьолт са скрити дори за самата нея.

След сблъсък с гилдмайстора и жестокия му телохранител кръвовещ, приятелките са принудени да бягат, за да запазят живота си. Двете момичета искат единствено и само свободата си, но опасността дебне отвсякъде. С настъпващата война, те ще трябва да се борят с императори и наемници, които не биха се спрели пред нищо, за да уловят веровещицата…

 

 

Обожавам чувството след прочита на добра книга. Знаех, че „Веровещица“ ще бъде добра книга, но не предполагах, че няма да мога да я оставя – буквално се събуждах и заспивах с нея.

Като за начало искам да кажа, че когато видях поста на издателство „Егмонт“ с техните издателски планове за ноември, и видях, че тази книга присъства, просто крещях и подскачах от радост няколко минути. Сюзан е най – добрата приятелка на Сара Дж. Маас, а ако ме следите, знаете, че Сара ми е слабост и обожавам книгите й. Затова и нямах търпение да прочета тази на нейната нишкосестра. 

Нека ви разкажа за какво иде реч в книгата накратко : двете ни главни героини – Сафия и Изьолт са нишкосестри – те имат връзка помежду си, която нищо не може да разруши, което се доказва и през цялото време в книгата – тази връзка е подлагана на изпитания стотици пъти, но любовта между тях двете побеждава всичко. Сафия би направи всичко заради Изьолт, както и Изьолт би направила всичко за Сафия.

Още от първата страница на книгата можем да разберем, че двете момичета са в беда.. Те постоянно бягат, за да спасят живота си. По петите им е кръвовещ, който обаче не е единственият, който иска да залови нишкосестрите. За да успеят да оживеят, на тях им се налага да се качат на кораб, който ще ги отведе към спасението.. може би. Но за хората на кораба те двете определено не са приоритет номер едно – капитанът на кораба – Мерик, принцът на Нубревна, се интересува най – вече от своите хора. За него те са най – важни и би направил всичко, за да са добре. Въпреки всичко обаче, Мерик не е лош, напротив.

Резултат с изображение за truthwitch book map

Способностите, които героите имат, правят книгата още по – невероятна. Някой сили са далеч по – силни от други – всичко зависи от този, който ги притежава. Сафи например е веровещица – тя може да различи истината от лъжата, а Мерик е ветровещ. 

 

IMG_20161124_111914.jpg

Връзките между героите са изключително интересни – Сафия и Изьолт не са единствените, които имат такава помежду си. Изьолт има връзка с Иврен – жена, която е спасявала живота й неведнъж. Иврен и Мерик също имат връзка – те са роднини, но тяхната връзка е напрегната, за което предполагам има предистория, която се надявам авторката да разкрие в следващите книги от поредицата.  Мерик има връзка и с Кълен, която е подобна на тази между Сафи и Из – те са като братя и  биха дали всичко за другия.

 

Резултат с изображение за sophia and iseult truthwitch

Образът на кръвовещия – Едуан, също ми хареса много. Той има цел, която следва, независимо какво ще му коства да я изпълни. Въпреки това обаче, в него също се крие дори и малка частичка добрина, която, признавам си, не очаквах да покаже точно в такъв момент.

 

Резултат с изображение за bloodwitch truthwitch

„Веровещица“ отговори на всичките ми очаквания. Изключително много ми хареса приятелството, което авторката е въвела в книгата като водещ мотив.От страниците на книгата лъха магия, вещерство, напрежение, както и топлите чувства между истинските приятели.

Моята препоръка към вас е, да четете книгата бавно, за да и се насладите наистина. Историята се развива бавно и плавно, за да успееш да се запознаеш със света, който Сюзан Денърд е създала. Въвела е свои думи, а цялата история с вещерството е наистина сложна.

IMG_20161127_183855.jpg*както виждате, доста от моментите от книгата са ми харесали*

 Нямам търпение за втората част, която, надявам се, ще бъде издадена съвсем скоро.

Тичайте към най – близката книжарница, защото книгата е прекрасна, наистина, не предполагах, че ще ми хареса толкова!

Истина.

 

5 мнения за “РЕВЮ: „Веровещица“ – Сюзан Денърд

  1. На мен книгата също много ми хареса и направо си умирам за втората. Много готино ревю си написал. 🙂 Харесва ми как описваш героите и мнението си за тях. Поздравявам те и за многото отделени моменти. Наистина съм съгласна, че „Веровещица“ трябва да се чете по-бавно. Определено преживяването е различно.

    Liked by 1 person

    1. Благодаря ти много! Радвам се, че ревюто ми ти е харесало – аз също следя видеата ти с огромен интерес, но за съжаление не си качвала нищо от доста дълго време :(( Иначе и аз нямам търпение за втората книга, има толкова много неща, които трябва да се случат 😀 Ще си почакаме още няколко месеца 😀

      Liked by 1 person

  2. Книгата ми стана любима исках да я прочета само за един ден,но се сдържах и я прочетох за няколко.Историята е много хубава,хареса ми това че са описани мислите на всеки един главен герой.Нямам търпение да излязат следващите книги от поредицата и съм сигурна,че ще бъдат също толкова хубави,колкото и тази

    Liked by 1 person

Вашият коментар